Over

In 2017 constateerden oprichters Michiel van Poelgeest en Peter Kuyt dat er in de Leidse regio veel goede zelfstandige creatieven actief zijn, maar dat er nog relatief weinig werd samengewerkt.

“In veel grote steden in Nederland zagen we samenwerkingsverbanden en collectieven ontstaan. Maar Leiden bleef achter. Daar wilden we iets aan veranderen. Veel creatieven kiezen ervoor om zelfstandig te blijven, zodat ze in vrijheid kunnen werken aan projecten waar ze een goed gevoel bij hebben, en zo hun eigen kwaliteit kunnen waarborgen. Tegelijkertijd zijn de vragen die op ons afkomen in toenemende mate multidisciplinair van aard. Met andere woorden: je moet álles kunnen. Maar dat is geen slimme eis om jezelf te stellen. Beter zoek je het in samenwerking, dus dat hebben we gezocht, en gevonden. Door al die individuele krachten in Leiden te bundelen in een collectief kunnen we meer betekenen voor opdrachtgevers, en dus uiteindelijk ook meer bereiken.” (Michiel)

Na de oprichting van Lemon Creatives volgde een aantal besloten bijeenkomsten en persoonlijke gesprekken met potentiële ‘lemons’. Hierdoor ontstond in rap tempo een hoogwaardig netwerk van creatieven, waarin sindsdien veel samenwerking plaatsvindt. Als collectief werken ze inmiddels voor uiteenlopende opdrachtgevers door heel Nederland. Peter omschrijft Lemon Creatives als volgt:

“Het collectief is persoonlijk, krachtig en flexibel tegelijk. Toegankelijk als een zzp-er, met de betrouwbaarheid en ervaring van een bureau, alleen dan zonder een duur pand en overhead. Dat schilt, zeggen we dan ;). Lemon Creatives biedt opdrachtgevers toegang tot een frisse, hoogwaardige pool van creatief talent en ervaring. Dat is nieuw, en dat is spannend en we merken dat het werkt.”

lees meer

Alle - met de hand geselecteerde - Lemons